2016. május 31., kedd

Review / Teszt: Mizon Collagen 100 ampoule

Nem sok szépségápolási termékkel fordul elő, hogy újra megvásárolom. Sőt, még kevesebbet hívnék csodaszernek. Mégis, a Mizon Collagen Ampoule-t ezek közé sorolhatom. Ezért ma ő lesz a témám: még sokat írhatok majd olyan termékekről, amik nem váltak be. Addig is, most olyanokról írok szívesebben, amiket igazán kedvelek.

There has been lots of skincare products I loved but there was only a few I repurchased. Not even many I could call Holy Grail. The Mizon Collagen Ampoule was one of these. There will be times when I write about those I am not so fond of - but I would rather like to stay with my favourites first.





A MIZON COLLAGEN 100 AMPOULE / THE MIZON COLLAGEN 100 AMPOULE

Ez az kollagén ampulla a Mizon ampulla sorozat része. A Mizon gyárt ebből csigás, peptides, placentás és hyaluron savas verziókat is. Részemről ezt választottam, és egyáltalán nem bántam meg!

Természetesen minden rendelés előtt végig szoktam olvasni az elképzelhető összes termékleírást és véleményt, de most találtam néhány ellentmondást. Míg a Mizon saját oldala azt írja, hogy a termék fele kollagén, a viszonteladók általában azt jelölik, hogy 90%-os magas koncentrációjú tengeri kollagént tartalmaz. Hosszas vívódás után arra jutottam, hogy nagy valószínűséggel a gyártó a hitelesebb és, ha a 90% mögötti igazságot keressük, akkor nyilván arra vonatkozhat, hogy a kollagén, amit tartalmaz a termék, az milyen tisztaságú. Az összetétellel kapcsolatban azonban nem is ez volt az első ellentmondás, amit találtam, de erre még később kitérek.

Míg az idő haladtával bőrünk egyre kevesebb kollagént termel, így veszít feszességéből, ez Mizon ampulla ennek helyreállításában vélt segíteni. Az első látható jelek 30 éves kor környékén kezdődnek. A gyártó leírása szerint egyébént a termékben csupa szép és hatásos összetevő van, védi és hidratálja a szomjas bőrt, javítja az állagát.


The ampoule is a part of the Mizon ampoule series. Mizon has these nice creatures in various types as Snail, Peptide, Placenta, Hyaluronic Acid etc. I chose the Collagen one and I do not regret at all!

Checking the Mizon page, I found some surprising facts. Especially that numbers may be misleading. Mizon says "Collagen 50% contained - highly concentrated solution" while I see "90% highly concentrated marine collagen" headers everywhere in re-sellers description (eBay, Amazon etc). So, maybe, 50% of the product is collagen and it's 90% clear. I am afraid I will never clarify this while this was not the first contradiction I found in terms of the ingredients.

Marine collagen helps your skin's elasticity and radiance while your skin produces less and less collagen with aging - first small visible signs come after the age of 30's. According to the brand's description, the ampoule is full of nice ingredients to moisturize, protect the skin and improve its texture.


ÖSSZETEVŐK / INGREDIENTS*

Water / Aqua  ,  Hydrolyzed Collagen eo I h  0 0 ,  Butylene Glycol h  1 0 ,  Hydrolyzed Extensin  eo I h  0 0 ,  Sclerotium Gum  ,  Sodium Hyaluronate h  0 0 ,  Tropolone a  ,  Trehalose h  ,  Caprylyl Glycol eo I h  ,  Ethylhexylglycerin  ,  Xanthan Gum ti I eu  ,  Allantoin gy  0 0 , Panthenol eo I v  0 0 ,  Niacinamide v  ,  Palmitoyl Tripeptide-3 pep  ,  Acetyl Hexapeptide-8 h I pep  ,  Copper Tripeptide-1 pep  ,  Disodium EDTA  

*source: kremmania.hu

A Mizon Collagen Ampulla igen szép összetevőklistát tudhat magáénak., tulajdonképpen, ha a fenti krémmániás listát megnézitek, gyakorlatilag nincs benne irritáló összetevő. Ezt a listát egyébként magam tölöttem fel, a saját termékem doboza alapján és be kell ismerjem, a Mizon kissé megkavarta a fejemet. Ugyanis a honlapjukon azt olvastam, hogy az összetevők között nyírfa, málna, árnika virág, cickafark, porcsin és tárnics kivonatot tartalmaz, ezek viszont itt egyáltalán nincsenek feltünetve. Végül aztán arra a következtetésre jutottam, hogy nyilván a kollagén formula a lista elején már tartalmazza ezeket. Ezt ugyan megerősíteni nem tudom, mert valahogy úgy rémlett, máshol meg tengeri kollagént említettek ezzel kapcsolatban. 

A kollagén szerepét nem vitatva, találunk itt hidratáló hialuronsavat, antioxidánsokat (Tropolene, Trehalose), bőrnyugtató Allantoint, 3 féle peptidet, B5 és B3 vitamint. Ez utóbbi (Niacinamide) kedvező hatással van a pigmentfoltokra, amit csak üdvözölni tudok.


The product has a decent ingredients list and it seems there are no potential triggers at all. It is lovely but I am getting confused a little. I filled the ingredients here myself based on my own box of product: though Mizon states, there is a birtch tree sap, raspberry, arnica flower, yarrow, gentianae, and portulaca extract in there, they are not present individually. The only thing I could suspect that the extracts are in the collagen formula they use. At least what I know, there is no perfume, alcohol, colourants and parabens as well and I love this fact.

Stepping to the next from collagen, you can find here hydrating hyaluronic acid, antioxidants (Tropolene, Trehalose), skin-calming Allantoin, 3 types of peptides, vitamin B5 and B3. This last one, Niacinamide, helps reducing hyper-pigmentation, god bless that.


TAPASZTALATOK / EXPERIENCES

vizes állag / watery texture

Cseppet hezitáltam, amikor a véleményeket kuksoltam a neten, mit irnak erről a kék palackba zárt csodáról. Itt sikerült rálelnem a következő ellentmondásra, mert igen vegyes érzelmekkel találkoztam. Sokaknak nem jött be különösebben ez az ampulla. Azt hiszem ennek az az oka, hogy teljesen más a bórünk és az igényeink. Megérzés miatt vettem meg, és mert azért, mert emlékszem még a réges régi, kozmetikusnál kapott szem alatti szuper kollegénes maszkra, amit annyira imádtam, ami annyira működött. Gondoltam, annyiba nem kerül, hogy ne érne egyetlen próbát. Jól sejtettem!

Ez a termék szerintem elsősorban az elvesztett nedvességet és rugalmasságot hivatott pótolni és egy tipikus koreai termék, tehát önmagában nagyon ritka esetben lesz elég önmagában használni. Használhatjuk azonban maszkokhoz, boosterként krémmel keverve vagy csak simán előtte.

Valószínűleg az a tény, hogy az a bőröm száraz és kifejezetten vízhiányos, a lakóhelyem egy viszonylag párás részén van a városnak, ahol eleve magas a víztartalom a levegőben, teljesen másképp alakítja a tapasztalataimat. Így míg másnak ez a Mizon Collagen Ampoule nem más, mint híg, vízszerű trutyi, nálam valóban működik, csodát tett a bőrömmel. Miért? Mert például a szemem környéke is vízhiányos és ekcémára hajlamos és a szám is sokszor nagyon száraz. Egyetlen csepp Collagen Ampoule a problémás helyeken, a reggeli és esti rutinomba építve a szinte teljesen a minimumra vagy teljesen visszaszorította a gondjaimat, tulajdonképpen megszűntek a problémáim a használata óta. No persze használok mellette más termékeket is.

Hogy ajánlom e? Hát hogyne ajánlanám? Valószínűleg újra megvásárolom majd, ismét, hacsak nem találok helyette jobbat.


I was hesitating for a while when I checked the reviews of this blue glassed wonder: it comes with mixed emotions. I bought the Mizon Collagen Ampoule by intuition and because I could not stop remembering those great collagen eye masks I used to get from my cosmetician in the nice good old times that I miss so much. Well, it is not that expensive not to my a try. Oh, I knew that!

Probably this was due to the fact that we are all different: my skin is not only dry but it also lacks water. This product is to fill water and elasticity into the skin. It is a part of a typical Korean routine and I am sure you cannot just use it on its own. It still needs another skincare step. You may use for masks, as a booster or just as a step before your creams.

I live in a relatively humid area of a big city so the effectiveness should not be questioned. Maybe this would not mean so much to others not facing the same problems as I do or if they live in a hot and dry place where the ingredients just could not work. For me, it made wonders. Why? Because my eyelids are prone to eczema and my lips are often very dry. 1 drop Mizon long name Collagen Ampoule in the morning and in the night routine to the troublesome places reduced my suffer to minimum or none, all my troubles disappeared. Well, of course, I do use other products as well. 

Do I recommend this? Yes, definitely. I will probably repurchase this again and again, unless I find something better.


ÁRAK, ELÉRHETŐSÉG / PRICES, AVAILABILITY

Ez a Mizon ampulla elég népszerű és könnyen elérhető termék, szinte minden koreai webshop-ban van, az eBay-en is meglehetősen hosszú a lista. Az árakat azonban jól nézzétek meg, akár 30 dollárnyi árkülönbözettel is árulják! Lejjebb linkeltem néhány elérhetőséget, a sajátjaimat Roseroseshop és a Stylekorean webshopjaiból rendeltem.

This ampoule is really common. Available in most of the Korean Beauty resellers webshops or via eBay. You should check the prices though: I could found 30 dollars difference in a few cases. I took a few links. I bought mine from Roseroseshop and Stylekorean.

Roseroseshop $10 $40 + shipping
Stylekorean $9.98 $42.99 + shipping
cosmeticmarket2012 @ eBay $12.55

A tesztet a saját anyagi forrásaimból finanszíroztam és a hivatkozott oldalakkal nem állok üzleti kapcsolatban. A fent leírtak a saját véleményemet fejezik ki.

This test was self-financed and I am not in business contact with any of the referred websites. This entry is truly to express only my own opinion.
 

1 megjegyzés:

  1. I have only tried a handful of Mizon skin care products and I liked them. I think I'm going to give this one a try! Thanks for the review!

    Joanne at Urhappybunnie

    VálaszTörlés