2016. május 5., csütörtök

Unboxing / Csomagom érkezett: Stylekorean Haul (BRTC, Su:m37, Innisfree, Mizon, Banila Co. etc. review)






Végre megérkezett! / Just arrived!



Egészen biztos vagyok benne, ha létezne a Szépségápolás hivatalos Mennyországa, az Koreában lenne. (Legalábbis számomra.) Ugyan jó ideje már, hogy követem a koreai trendet, a vásárlási szokásaim sokat változtak a legelső rendelésem óta. Tulajdonképpen felhalmozok, de képtelen vagyok ellenállni a különféle új dolgoknak: különösen akkor, ha kifogok egy jó leárazást.

Nos, ezeknek jó akcióknak egy részét többször is a Stylekorean oldalán találtam meg, ezért úgy gondoltam, érdemes őket bemutatnom egy új poszttal, egyúttal pedig megmutatnám a legújabb szerzeményeimet. Úgy esett, hogy nem is csak egy, hanem rögtön két rendelésem is érkezett tőlük 1 hét alatt. Sokadszorra rendelek tőlük és idáig még sosem bántam meg!


Haul Rocks!

If there was an official Beauty Shopping Heaven, I am sure it must be in Korea! (At least for me.) While I know about Korean cosmetics for a while, my shopping behavior has changed a lot since my first order. Apparently I am storing too many things at home, indeed. However, I cannot resist buying temping new things when I bump into a good offer.

So then, one of the best offers I did found @ Stylekorean. These were not my first order though, luckily I was never disappointed.  At this time, I thought you must be interested in my newbies! Well, it turned out that I had to unbox even two orders in 1 week...

Posta / Shipping 

Az első rendelésemet április 12-én,  a másikodikat pedig 23-án küldtem el. Az első csomag 2 és fél hét (április 29.), a második pedig rekord idő alatt, másfél hét alatt ért ide ma (május 5). Eredetileg nem terveztem a második csomagot, csak képtelen voltam kihagyni az épp elérhető BRTC ajánlatot.

A legolcsóbb postázási módott választottam, ami azt jelenti, hogy a koreai postaszolgálaton keresztül érkezett a csomag. Szerintem nem lehetett volna sokkal jobb a többi opcióval sem (EMS vagy DHL), ami plusz 5-10 dollárt jelentett volna rendelésenként. Szívesen várok ennyiért, főleg, ha amúgy sem áll módomban azonnal kibontani mindent.


In fact I placed my first order on April 12 though I thought I could not miss an offer for the new BRTC products: so I must have placed another order on April 23 as well. The first one arrived on April 29 (my birthday surprise!!) in 2 and a half week but the second one was super fast: I got it already today (May 5), in less than 2 weeks.

I chose the cheapest shipping method via Korea Post and I believe it could not be much better with any of the more expensive options (EMS or DHL) which would have been $5-10 more. I am happy to wait, especially when most likely I cannot unbox my order immediately at arrival.
 

Kincsek / Newbies


Well, lets see how it looks! :) Ooh, they look awesome, don't they?

Lássuk, hogy is festenek? Oh, hát nem fantasztikus?







Miért Stylekorean? / Why Stylekorean?

Mellette

A Stylekorean az egyike azoknak a megbízható koreai webshopoknak, akik nem csak szépségápolási termékeket, de ruhatermékeket és ennivalót is árulnak. A weboldal kellemes, áttekinthető és az áraik is elfogadhatóak. A csomagjaim idáig mindig gondosan, szépen voltak csomagolva és többnyire sok és nagyon jó minőségű mintát küldtek. Utolsó alkalommal 2 db Innisfree maszkot (oohh, milyen szuperek!) is kaptam ráadásként az egyébként is klassz cuccok mellé.

Törzsvásárlói rendszerük is van. Minden termékértékelés után fél pontot kaphatunk, ha már megvásárolt termékekről írunk a terméklapon véleményt és a rendelések után is jutalompontokat írnak jóvá. Az értékelésért kapott fél pont fél dollárnak felel meg, amit a következő vásárlásnál le tudunk vonni a vásárlás összegéből. Ezen kívül a múlt hónapban kaptam tőlük vásárlói kérdőívet is, ami után azonnal jóváírtak regisztrációmon egy 10%-os kupont.

A vevőszolgálatukkal szerencsére nem nagyon volt dolgom még, de azt tudom, hogy nagyon gyorsan válaszolnak. Viszonylag nehezen megtalálható terméket kerestem náluk és az időeltolódás ellenére is fél napon belül kaptam rekordgyors választ. A koreaiak egyébként sem nagyon szoktak a vásárlóik ellen fordulni, ha valami panaszunk van, az esetek 99%-ban gyors megoldással végződnek. Többnyire visszaküldik PayPal-on a pénzt vagy újraküldik a problémás dolgot ilyenkor, így emiatt egy cseppet sem aggódom.

Ellene

Nehezen tudok ellene bármit is felhozni.  Mindössze néhány apró dolog jut eszembe, például, hogy a rendelés menete nem annyira áttekinthető a mobilos verzióról, mint a rendes weblapról és az elmentett lakcímemet sem akarja behozni soha, így mindig újra be kell írnom.

Továbbá, hogy a rendelésünk ilyenkor nem egy nagyobb közösségi felületen keresztül történik, hanem egy privát online boltban, tehát nem véd az eBay vevőszolgálata. Ugyanakkor koreai eladó esetében ezt elhanyagolható kockázatnak tartom az egyébként etikus magatartásuk és a PayPal védelme miatt sem.


Pro

Stylekorean is a Korean online shop for K-beauty, clothing and food. The site is pretty, reliable and has reasonable pricing. The packages are always packed very carefully and I received very nice samples. Last time I got 2 Innisfree mask sheets (oh, so lovely!) and several other freebies.

They have a rewarding system which means you get points after each order and you may review the items you have bought: each review worth 0.50 points = 0.50 dollars. You can use the points while ordering next time. Stylekorean gives other benefits as well: I have filled a customer survey for 10% discount last month.

They do send email notifications on your order progress and you can pay via PayPal which is very comfortable.


Contra

There is not much I could tell, indeed. Maybe a tiny little things. The page works much better via desktop view than from my iPad and has a bug to load my default shipping address.

Another is that you do not have the Customer Service of a big online network like eBay but you order from an oversees (at least for me :D) private online store. I do not think this is a big risk though: my experience was only high business ethics with Korean online K-beauty resellers until now and I pay by PayPal that also provides a certain guarantee.

A rendelés menete /  Ordering from Stylekorean






A szerzemények (hamarosan írok róluk!):
My newbies (Reviews are coming!):



TERMÉKEK / PRODUCTS

  ($)








35.81









19.75









9.98









12.86









11.21










15.39










11.78



















[Etude House] My Beauty Tool Lovely Etti Hair Band                                                                           3.74

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése